یکشنبه 01 شهريور 1405 - Sun 23 Aug 2026
  • دفن اجساد منافقین در یک مرکز زباله

  • حمله ضدصهیونیستی با سلاح سرد در کرانه باختری / فیلم

  • آغاز پرداخت معوقات بازنشستگان

  • عراقچی: فشار اقتصادی آمریکا شکست خواهد خورد

  • خبر فوری / به تاخیر افتادن واریز کالابرگ برای این خانوارها

  • جانشین محمد عمری در ترکیب پرسپولیس کیست

  • امیر جدیدی و زین‌العابدین با اسکورت به سینما می‌آیند

  • قیمت طلا ۱۸ عیار امروز یکشنبه ۱ شهریور

  • عکس های قدیمی از سپهبد محمد پاکپور

  • جنگ اقتصادی یعنی اذعان به شکست نظامی مقابل ایران

  • فرمانده ارتش پاکستان به تهران می‌آید

  • فلسطین آرمانی زنده و تغییرناپذیر است

  • اینترسپت: موساد در ایران شکست خورد

  • راه‌حل مدیرکل وزارت ارشاد برای حل ناترازی بنزین

  • زمان دقیق بازی امروز استقلال و سپاهان

  • قیمت گوشت قرمز امروز یکشنبه ۱ شهریور

  • شکستی دیگر در کارنامه مذاکراتی ترامپ و آمریکا + عکس

  • قیمت دلار امروز یکشنبه ۱ شهریور

  • خون بیرانوند از خون یک پاکبان رنگین‌تر است؟

  • «مجید آدینه» از تروریست‌های دی ماه اعدام شد

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 368460
    تاریخ انتشار: 08/فروردين/1403 - 21:33

    معضل بارنامه‌های جعلی/ قاچاق گازوئیل با ۱۰۰ برابر قیمت

    معاون وزیر نفت با انتقاد از صدور بارنامه‌های جعلی در کشور گفت: بارنامه جعلی صادر می‌شود، بدون اینکه باری جابه‌جا شده باشد و سهمیه ۳۰۰ تومانی هر لیتر نفت‌گاز تخصیص یافته به پیمایشی که صورت نگرفته، در مرزهای کشور ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان به فروش می‌‌رسد.

    معضل بارنامه‌های جعلی/ قاچاق گازوئیل با ۱۰۰ برابر قیمت

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از تسنیم؛ 

    جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در گفت‌وگویی اظهار داشت: بیشترین میزان مصرف بنزین در ایام نوروز امسال به 29 اسفند بازمی‌گردد که 152 میلیون لیتر در این روز به مصرف رسید که نسبت به مصرف 144 میلیون لیتری بنزین در روز مشابه سال قبل از آن، 8 میلیون لیتر رشد داشته است.

    * متوسط مصرف بنزین در ایام نوروز امسال حدود 119 میلیون لیتر در روز

    وی افزود: متوسط مصرف بنزین در ایام نوروز امسال تا امروز 118.9 میلیون لیتر در روز بوده که رقم بسیار بالایی است و نسبت به متوسط مصرف بنزین در ایام مشابه سال قبل که رقم 115 میلیون لیتر بوده، رشدی 4.6 درصدی را نشان می‌دهد.

    مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اذعان داشت: در روز 29 اسفندماه فقط در تهران 21.5 میلیون لیتر مصرف بنزین داشته‌ایم که این نشان می‌دهد مردم برای آغاز سفرهای نوروزی خود از تهران، باک‌های خودروها را پر کردند و عازم جاده‌ها شده‌اند.

    معاون وزیر نفت با بیان اینکه "طبق آمار پلیس راهور 139 میلیون تردد جاده‌ای بین‌شهری در این ایام رقم خورده"، گفت: ثبت این میزان تردد جاده‌ای بین شهری نشان می‌دهد که اولویت اول مردم برای سفرهای نوروزی، استفاده از خودروهای شخصی است که کافی نبودن ظرفیت ناوگان هوایی کشور، فروش بلیت‌های هواپیما به صورت چارتری و مشکلات عرضه بلیت، قیمت بالای بلیت هواپیما، عدم ظرفیت کافی در حمل‌و نقل ریلی و وضعیت نامناسب عرضه بلیت و قیمت آن، از دلایلی است که مردم ترجیح می‌دهند به صورت جاده‌ای سفر کنند.

    وی ادامه داد: علاوه بر تقاضا و تمایل مردم برای سفرهای جاده‌ای، به‌خصوص با استفاده از خودروهای شخصی، خودروهای مورد استفاده مردم که تولید داخل است، بسیار پرمصرف هستند.

    * خودروها استاندارد شوند 50 میلیون لیتر بنزین مازاد برای صادرات خواهیم داشت

    سالاری با بیان اینکه "مصرف 120 میلیون لیتر بنزین در روز برای 29 میلیون وسیله نقلیه اعم از خودروهای شخصی، عمومی و موتورسیکلت، با هیچ استانداردی در جهان تطبیق ندارد"، گفت: 19 میلیون خودروی شخصی در کشور داریم که اگر با استاندارد هر 100 کیلومتر پیمایش 4 لیتر و یا 6 لیتر، مصرف بنزین داشته باشند، در همین وضعیت فعلی تولید بنزین می‌توانیم 40 تا 50 میلیون لیتر بنزین در روز مازاد بر نیاز مصرف داشته باشیم و به صادرات اختصاص دهیم.

    وی افزود: پرمصرفی خودروهای ما در حوزه خودروهای گازوئیل‌سوز هم وجود دارد؛ درحالی‌که خودروهای دیزلی در کشور ما به‌ازای هر 100 کیلومتر پیمایش 60 تا 65 لیتر نفت‌گاز مصرف می‌کنند، استاندارد جهانی آن 30 لیتر است؛ درواقع 2 برابر استانداردها مصرف دارند و ما برای حدود یک میلیون خودروی دیزلی ناوگان حمل‌و نقل سنگین کشور، روزانه حدود 64 میلیون لیتر گازوئیل تخصیص می‌دهیم که رقم بسیار بالایی است.

    * انحراف 1.5 میلیارد لیتری مصرف سوخت در متقاضیان مورد تأیید 16 دستگاه کشور

    مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه "16 دستگاه در کشور مثل وزارت صمت، وزارت کشور و وزارت جهاد کشاورزی مسئول تعیین سهمیه‌های سوخت برای بخش‌های مختلف مصرفی هستند"، گفت: این دستگاه‌ها باید نظارت و پایش خود را افزایش دهند چرا که ما بر اساس سهمیه‌های مشخص شده توسط این دستگاه‌ها و ثبت نام متقاضیان، سهمیه‌هایی را تخصیص می‌دهیم اما طبق پایش‌هایی که صورت داده‌آیم در مجموع 16 دستگاه متولی، در بخش مصرف انحرافی 1.5 میلیارد لیتری دارند.

    وی ادامه داد: در بحث بارنامه‌های جعلی که بسیار زیاد در کشور صادر می‌شود، معضل اساسی داریم؛ چرا که بارنامه جعلی صادر می‌شود، بدون اینکه باری جابه‌جا شده باشد و سهمیه 300 تومانی هر لیتر نفت‌گاز تخصیص یافته به پیمایشی که صورت نگرفته، در مرزهای کشور 25 تا 30 هزار تومان در لیتر به فروش می‌رسد.

    سالاری خاطرنشان کرد: بایستی بر اساس تأکید قانون، دستگاه‌های متولی به ایجاد سامانه پیمایش اقدام کنند، البته ما اعلام آمادگی کرده ایم که در صورت دادن مجوز به ما، خودمان راسا اقدام به ایجاد سامانه برخط برای پایش پیمایش‌ها کنیم.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما